Kolapiirakka viinimarjojen kera
Tämä makea piirakka sopii mainiosti happamien punaviinimarjojen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10 palaan
- 125 g voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Kola
- 2 dl kermaa
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g voita
Koristeluun
- 3-4 dl punaviinimarjoja
- viininmarjapensaan lehtiä
Valmistusohje
1. Sulata voi taikinaan. Sekoita voisula, kauraryynit, jauhot ja vesi. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja ja paista sitä n. 25 minuuttia uunin alatasolla. Ota uunista ja anna jäähtyä.
2. Kola: Keitä kermaa, siirappia ja sokeria kattilassa 10-15 minuuttia. Kokeile lämpötilaa, sen tulee olla 120 astetta. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan vaniljasokeri ja kuutioitu voi. Anna kolaseoksen jäähtyä.
3. Kaada seos piirasvuokaan ja anna jäähtyä täysin. Voit säilyttää piirakan jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele marjoilla ja lehdillä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät