Jesperin teriyaki-yakitori
Japanilainen teriyaki sekä soijakastike ovat yksiä parhaista kastikkeista grillatulle lihalle ja kalalle. Koska kaupan valmiskastikkeissa ei ole käytetty alkoholia, kannattaa kastike tehdä itse. Kokonaisuudessaan kyseessä on terveellinen ja fressi grilliherkku, joka on helppo valmistaa. Itadakimasu!
4 varrasta
- 4 varraspuikkoa
- 400g kanaa (luutonta)
- Purjo
- Kevätsipuli
- 100g Siitake-sieniä
Teriyakikastike
- 1 dl sakea (Hakutsuru Tanrei Junmai 180 ml, Alkosta)
- 1 dl mirin (esim. Kikkoman)
- 1 dl soijakastiketta (esim. Kikkoman)
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Aloita avlmistaminen kastikkeesta. Sekoita aineet kattilassa ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut ja kastike hieman saennut. Hakutsuru pullo käy upeasti tarjoiluastiaksi kastikkeelle. Pullon voi uudelleen sulkea viinipullon korkilla. Kivan pienen lisätwistin saa raastamalla hivenen inkivääriä kastikkeen joukkoon.
Keitä sienet kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää keitinveteen noin desi soijaa, jotta sienet saavat enemmän makua.
Leikkaa kanat, purjot sekä kevätsipuli sormenpään kokoisiksi.
Marinoi kanapalat soijassa (mielellään vähintään pari tuntia).
Liota varraspuikkoja kylmässä vedessä. Pujota kaikki ainekset tiiviisti vartaisiin siten, että varraspuikko ei näy ainesten välistä.Pensselöi vartaat teriyakikastikkeella.
Asettele vartaat grilliin. Kaasugrillillä paistettaessa käytä keskilämpöä, jotta kanat kypsyvät rauhassa.
Kääntele vartaita ja tarvittaessa lisää teryakikastiketta. Kun vartaat ovat kullanruskeita, alkavat ne olla valmiina.
Vartaat on hyvä tarjota raastettujen vihannesten sekä viipaloidun avokadon kera. Lisää mukaan vielä sitruunaviipale tuomaan makua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti