Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jesperin teriyaki-yakitori

Julkaistu 31.07.2015 09:32

Japanilainen teriyaki sekä soijakastike ovat yksiä parhaista kastikkeista grillatulle lihalle ja kalalle. Koska kaupan valmiskastikkeissa ei ole käytetty alkoholia, kannattaa kastike tehdä itse. Kokonaisuudessaan kyseessä on terveellinen ja fressi grilliherkku, joka on helppo valmistaa. Itadakimasu!

4 varrasta

  • 4 varraspuikkoa
  • 400g kanaa (luutonta)
  • Purjo
  • Kevätsipuli
  • 100g Siitake-sieniä

Teriyakikastike

  • 1 dl sakea (Hakutsuru Tanrei Junmai 180 ml, Alkosta)
  • 1 dl mirin (esim. Kikkoman)
  • 1 dl soijakastiketta (esim. Kikkoman)
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Aloita avlmistaminen kastikkeesta. Sekoita aineet kattilassa ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut ja kastike hieman saennut. Hakutsuru pullo käy upeasti tarjoiluastiaksi kastikkeelle. Pullon voi uudelleen sulkea viinipullon korkilla. Kivan pienen lisätwistin saa raastamalla hivenen inkivääriä kastikkeen joukkoon.

Keitä sienet kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää keitinveteen noin desi soijaa, jotta sienet saavat enemmän makua.

Leikkaa kanat, purjot sekä kevätsipuli sormenpään kokoisiksi.

Marinoi kanapalat soijassa (mielellään vähintään pari tuntia).

Liota varraspuikkoja kylmässä vedessä. Pujota kaikki ainekset tiiviisti vartaisiin siten, että varraspuikko ei näy ainesten välistä.Pensselöi vartaat teriyakikastikkeella.

Asettele vartaat grilliin. Kaasugrillillä paistettaessa käytä keskilämpöä, jotta kanat kypsyvät rauhassa.

Kääntele vartaita ja tarvittaessa lisää teryakikastiketta. Kun vartaat ovat kullanruskeita, alkavat ne olla valmiina.

Vartaat on hyvä tarjota raastettujen vihannesten sekä viipaloidun avokadon kera. Lisää mukaan vielä sitruunaviipale tuomaan makua.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu broileri