Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Japanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaikeasta nimestään huolimatta nämä klassiset, japanilaiset nyytit ovat helppoja valmistaa. Taikinan tulee olla erittäin hienojakoista ja korkealaatuista. Monitoimikone on hyväksi avuksi täytteen tekemisessä. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana kuudelle. Lämpimänä ruokana resepti riittää neljälle.

N. 35 nyyttiin, 4-6 hengelle

  • 35 wonton-taikinalevyä
  • 200 g sian jauhelihaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 6 kevätsipulia
  • rapsiöljyä paistamiseen

Ponzu-dippi

  • ½ dl puristettua limemehua
  • 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl mirin-maustekastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Ponzudippi: Purista limestä mehu. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita soija, limemehu, mirin ja seesamiöljy, lisää chili ja seesaminsiemenet.

2. Puhdista, halkaise ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta valkosipuli. Paista sieniä öljyssä kauniin väriseksi. Anna valkosipulin paistua mukana 20-30 sekuntia, lisää soija ja sekoita. Anna sienten jäähtyä jääkaapissa. Sekoita jauheliha, inkivääri ja suola sekä ripaus pippuria monitoimikoneessa korkealla nopeudella kunnes taikinasta tulee möykky. Lisää sienet ja sekoita vielä 20 sekuntia.

3. Aseta taikinalevyt leikkuulaudalle. Penslaa kaksi reunaa vedellä, aseta levyjen keskelle vajaa 1 rkl täytettä, käännä levyt kolmioiksi ja paina reunat kunnolla kiinni. Paista nyytit kultaisiksi öljyssä molemmin puolin. Lisää sitten vettä niin että paistinpannun pohja peittyy, laita kansi päälle ja höyrytä nyyttejä n. 2 minuuttia. Kaada neste pois. Tarjoile nyytit vadilta ja soijakastike dippikulhoista. Suikaloi kevätsipuli, koristele sillä.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike