Japanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssa
Vaikeasta nimestään huolimatta nämä klassiset, japanilaiset nyytit ovat helppoja valmistaa. Taikinan tulee olla erittäin hienojakoista ja korkealaatuista. Monitoimikone on hyväksi avuksi täytteen tekemisessä. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana kuudelle. Lämpimänä ruokana resepti riittää neljälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
N. 35 nyyttiin, 4-6 hengelle
- 35 wonton-taikinalevyä
- 200 g sian jauhelihaa
- 200 g herkkusieniä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl japanilaista soijaa
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- suolaa ja mustapippuria
- 6 kevätsipulia
- rapsiöljyä paistamiseen
Ponzu-dippi
- ½ dl puristettua limemehua
- 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
- 2 rkl japanilaista soijaa
- 2 rkl mirin-maustekastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Ponzudippi: Purista limestä mehu. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita soija, limemehu, mirin ja seesamiöljy, lisää chili ja seesaminsiemenet.
2. Puhdista, halkaise ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta valkosipuli. Paista sieniä öljyssä kauniin väriseksi. Anna valkosipulin paistua mukana 20-30 sekuntia, lisää soija ja sekoita. Anna sienten jäähtyä jääkaapissa. Sekoita jauheliha, inkivääri ja suola sekä ripaus pippuria monitoimikoneessa korkealla nopeudella kunnes taikinasta tulee möykky. Lisää sienet ja sekoita vielä 20 sekuntia.
3. Aseta taikinalevyt leikkuulaudalle. Penslaa kaksi reunaa vedellä, aseta levyjen keskelle vajaa 1 rkl täytettä, käännä levyt kolmioiksi ja paina reunat kunnolla kiinni. Paista nyytit kultaisiksi öljyssä molemmin puolin. Lisää sitten vettä niin että paistinpannun pohja peittyy, laita kansi päälle ja höyrytä nyyttejä n. 2 minuuttia. Kaada neste pois. Tarjoile nyytit vadilta ja soijakastike dippikulhoista. Suikaloi kevätsipuli, koristele sillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"