Thaicurrya sianlihalla ja kookosmaidolla
Koko talo tuoksuu ihanalta kun paistat thaicurrytahnaa! Tämä maukas ja helppo pata sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Jätä liha pois, jos olet kasvissyöjä. Tarjoile jasmiiniriisin tai tavallisen parboiled-riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g tuoretta sianlapaa
- 1 tl vihreää thaicurrytahnaa
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 prk kookosmaitoa
- 1 dl kasvislientä
- ½ fenkoli
- ½ kesäkurpitsa
- 1 nippu kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
- 1 nippu tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Paloittele liha, suikaloi fenkoli ja kesäkurpitsa. Purista valkosipuli. Paista kaikki tilkassa öljyä. Lisää kookosmaito, thaicurrytahna ja liemi.
2. Anna kiehua 2 minuuttia. Suikaloi kevätsipuli, lisää se pataan hienonnetun korianterin sekä kalakastikkeen kera. Kuumenna kiehuvaksi ja maista, mausta tarvittaessa lisää.
3. Ota pata liedeltä ja lisää korianterinlehdet. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka