Thaicurry kasvisten kera
Tässä ateriassa monta suosikkimakua on löytänyt tiensä samalle lautaselle ihanan kookosmaitokastikkeen kera. Peruna antaa lisäkylläisyyttä. Tarjoile jasmiiniriisin ja mielellään hyvän linssisalaatin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 tl vihreää thaicurrytahnaa
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 purkki kookosmaitoa
- 1 dl kasvislientä
- 1 fenkoli
- ½ kukkakaali
- ½ kesäkurpitsa
- 4 perunaa
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 nippu tuoretta korianteria
- 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
Valmistusohje
1. Jaa kukkakaali kimpuiksi. Suikaloi fenkoli, kesäkurpitsa ja paprika. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi kevätsipuli. Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista ensin currytahnaa muutama minuutti. Kaada päälle kookosmaito. Lisää fenkoli ja kukkakaali. Anna kiehua 10 minuuttia.
2. Kuori perunat, halkaise ne pituussuuntaan. Ohenna pataa liemen avulla sopivan sakeaksi. Lisää kesäkurpitsa, peruna, kevätsipuli, punasipuli ja paprika. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia.
3. Puserra valkosipuli pataan ja sekoita. Mausta suikaloidulla korianterilla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka