Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thaicurry kasvisten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ateriassa monta suosikkimakua on löytänyt tiensä samalle lautaselle ihanan kookosmaitokastikkeen kera. Peruna antaa lisäkylläisyyttä. Tarjoile jasmiiniriisin ja mielellään hyvän linssisalaatin kera.

Neljälle

  • 1 tl vihreää thaicurrytahnaa
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 fenkoli
  • ½ kukkakaali
  • ½ kesäkurpitsa
  • 4 perunaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 1 tl thaimaalaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Jaa kukkakaali kimpuiksi. Suikaloi fenkoli, kesäkurpitsa ja paprika. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi kevätsipuli. Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista ensin currytahnaa muutama minuutti. Kaada päälle kookosmaito. Lisää fenkoli ja kukkakaali. Anna kiehua 10 minuuttia.

2. Kuori perunat, halkaise ne pituussuuntaan. Ohenna pataa liemen avulla sopivan sakeaksi. Lisää kesäkurpitsa, peruna, kevätsipuli, punasipuli ja paprika. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet, n. 10 minuuttia.

3. Puserra valkosipuli pataan ja sekoita. Mausta suikaloidulla korianterilla, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry