Thaikanaa kookoskastikkeessa
Ellei kotoasi löydy kaikkia thaikanan aineksia, improvisoi tai käytä pelkästään vihreää currytahnaa ja kookosmaitoa. Jos haluat maustaa riisin, käytä punaista paprikaa tai cayennepippuria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kanan rintafileetä, noin 500 g
Marinadi
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 2 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl osterikastiketta
- ½ rkl rapsiöljyä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- ½ lime, sen mehu ja hienoksi raastettu kuori
- 3 dl kookosmaitoa
- 2 dl kuohukermaa
Lisäksi
- kevätsipulia, korianteria ja parsakaalia
Valmistusohje
1. Puhdista kanafileet ja jaa jokainen filee 3-4 palaan.
2. Sekoita marinadin ainekset ja laita kanapalat siihen. Marinoi n. 30 minuuttia.
3. Ruskista kanapalat kuumassa pannussa tai mielellään paistopadassa, koska marinadi roiskuu. Kaada päälle kookosmaito ja kerma ja anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Tarjoile thaikana vastakeitetyn basmatiriisin ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa