Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thaisoppa kanalla ja riisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mieto, pehmeä keitto, joka kuulemma pistää vauhtia elämän henkiin. Khao Tom Gai tarjoillaan sekä aamiaisena että iltapalana Thaimaassa.

Neljälle

  • 1 ½ dl jasmiiniriisiä
  • 1 ½ l vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 200 g kanafileitä
  • 3 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 salottisipulia
  • tuoretta korianteria
  • 1 punainen chili
  • 1 kevätsipuli

Valmistusohje

1. Huuhdo riisi tarkoin monessa vedessä. Keitä veden kera n. 15 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna öljy isossa kattilassa, johon koko keitto mahtuu. Paista valkosipuli ja inkivääri.

2. Paloittele kana hienoiksi paloiksi ja lisää valkosipulin ja inkiväärin seuraksi. Mausta kalakastikkeella, lisää sitten riisit keittovesineen.

3. Suikaloi salottisipulit hienosti ja lisää kattilaan. Anna kiehua vajaat 5 minuuttia. Koristele valmis keitto punaisin chilisuikalein, tuoreella korianterilla sekä kevätsipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto