Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ratatouillea grillattujen porsaankyljysten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuikitavallinen porsaankyljys saa uutta virtaa ratatouillesta. Voit myös tarjoilla pelkkää ratatouillea kasvispääruokana. Pasta, riisi tai kuskus sopivat tuolloin hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 300 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 isoa keltasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
  • 4 porsaankyljystä

Valmistusohje

1. Puhdista ja leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja sipulit sokeripalankokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet karkeasti.

2. Ruskista vihannekset erä kerrallaan öljyssä ja laita ne suureen pataan tai kattilaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna padan kiehua 10 minuuttia kannen alla ja vielä 20 minuuttia ilman kantta. Sekoittele välillä.

3. Poista laakerinlehti. Ripottele päälle tuore basilika.

4. Paista porsaankyljykset grillipannulla ja tarjoile ratatouillen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset