Hillopikkuleivät

Nämä ovat kaikkien lasten unelmapikkuleipiä. Ne ovat makeita ja helppoja leipoa. Kiinteä vadelmahillokin sopii hyvin täytteeksi.

50 kpl

  • 200 g voita
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja sokeri, lisää keltuainen.

2. Yhdistä leivinjauhot, vaniljasokeri ja jauhot ja lisää taikinaan, sekoita notkeaksi taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyöritä taikinasta kaksi n. 4 cm paksua pötköä. Viipaloi pötköt, muotoile pyöreiksi pikkuleiviksi ja laita leivinpaperille pellille.

4. Paina jokaiseen pikkuleipään syvennys ja laita siihen hyytelöä. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!