Hillopikkuleivät
Nämä ovat kaikkien lasten unelmapikkuleipiä. Ne ovat makeita ja helppoja leipoa. Kiinteä vadelmahillokin sopii hyvin täytteeksi.
50 kpl
- 200 g voita
- ¾ dl kidesokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 maustemitta leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri, lisää keltuainen.
2. Yhdistä leivinjauhot, vaniljasokeri ja jauhot ja lisää taikinaan, sekoita notkeaksi taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyöritä taikinasta kaksi n. 4 cm paksua pötköä. Viipaloi pötköt, muotoile pyöreiksi pikkuleiviksi ja laita leivinpaperille pellille.
4. Paina jokaiseen pikkuleipään syvennys ja laita siihen hyytelöä. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka