Jättipikkuleivät
Amerikkalainen kahvilatrendi on tuonut jättimäiset pikkuleivät myös meille - kaikkien herkuttelijoiden iloksi!
24 kpl
- 400 g margariinia
- 60 ml tummaa siirappia
- 3 dl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 150 g manteleita
- 10 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Sekoita margariini pehmeäksi vaniljasokerin, sokerin ja siirapin kera. Kalttaa, kuori ja hienonna mantelit karkeasti, lisää sokeriseokseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.
2. Työstä taikina nopeasti ja leivo se isoksi pötköksi, halkaisijaltaan n. 10 cm. Kääri se muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Paloittele pötkö 3-4 mm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pelleille, jätä väliin hieman tilaa koska ne laajenevat. Paista pikkuleipiä 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kevyen kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ennen kuin siirrät ne ritilälle, jossa ne saavat jäähtyä täysin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka