Sianpotkaa ja juuressosetta
Vanhanajan kotiruokien valmistaminen vie yleensä aikaa, mutta juuri siitä syystä ne ovatkin niin uskomattoman hyviä. Tämänkin ruoan voi tehdä valmiiksi etukäteen ja lämmittää, kun tarjoiluhetki lähestyy. Sianpotkan ja juuressoseen kanssa voi tarjota erilaisia sinappeja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1,2 kg riimisuolattua sianpotkaa luineen
- ½ sipuli
- 1 laakerinlehti
- 3 kokonaista valkopippuria
- 3 kokonaista maustepippuria
Juuressose
- 1 kg lanttuja
- 2 porkkanaa
- 6 perunaa
- 2 tl suolaa vesilitraa kohti
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Huuhtele lihat kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä, niin että lihat peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Kuori ja halkaise sipuli ja laita puolikas kattilaan. Lisää myös laakerinlehti ja pippurit. Keitä hyvin hiljaa miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Kun liha irtoaa helposti luista, se on kypsää.
2. Kuori, huuhtele ja paloittele lantut, porkkanat sekä perunat. Keitä juurespaloja vähäsuolaisessa vedessä noin tunti. Kaada keitinvesi, mutta säästä tilkka soseen ohentamiseen.
3. Purista juurekset perunapuristimella tai soseuta ne koneella. Ohenna hieman keitinvedellä, jos tarpeen. Mausta sose suolalla, pippurilla myllystä ja voinokareella ja tarjoile sianpotkan kylkiäisenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka