1. Huuhtele lihat kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä, niin että lihat peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Kuori ja halkaise sipuli ja laita puolikas kattilaan. Lisää myös laakerinlehti ja pippurit. Keitä hyvin hiljaa miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Kun liha irtoaa helposti luista, se on kypsää.
2. Kuori, huuhtele ja paloittele lantut, porkkanat sekä perunat. Keitä juurespaloja vähäsuolaisessa vedessä noin tunti. Kaada keitinvesi, mutta säästä tilkka soseen ohentamiseen.
3. Purista juurekset perunapuristimella tai soseuta ne koneella. Ohenna hieman keitinvedellä, jos tarpeen. Mausta sose suolalla, pippurilla myllystä ja voinokareella ja tarjoile sianpotkan kylkiäisenä.