Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mamma Annan cappuccino-juustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cappuccino, italialainen aamiaiskahvi ja amerikkalainen cheesecake ovat inspiroineet tämän makuyhdistelmän. Kakun voi hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

10-12 palaa

  • 130 g grahamkorppuja
  • 100 g suolatonta voita
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelijauhetta

Täyte

  • 600 g Philadelphia-juustoa
  • 4 munaa
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kylmää vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl kahvilikööriä

Tarjoiluun

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi

  • irtopohjavuoka

Valmistusohje

1. Murskaa korput muovipussissa kaulimella tai morttelissa tai mikserissä. Sulata voi. Sekoita korpunmurut fariinin, kanelin ja voisulan kanssa. Painele seos vuokaan.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa Philadelphia-juusto kuohkeaksi. Riko munat yksitellen kuppiin ja sekoita ne yksi kerrallaan juustoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kahvi ja kahvilikööri. Sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja paista uunissa 50-60 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt, myös keskeltä.

3. Pane kakku vuoassaan ritilälle jäähtymään kunnolla ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin. Ennen tarjoilua vedä terävällä veitsellä kakun ja reunan välistä vuoan ympäri ja irrota kakku vasta sitten vuoasta. Vaahdota kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Leikkaa kakku annospaloiksi, siivilöi päälle kaakaota ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku