Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti on näppärä tarjoiltava, joka sopii arkeen ja juhlaan.

Ainekset

  • 10 luumutomaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 150 g mozzarellaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • hunajaa

Valmistusohje

Halkaise tomaatit ja lado ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta tomaatit suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä, hunajalla ja basilikalla. Paahda tomaatteja 150 asteisessa uunissa tunnin ajan ja jäähdytä hetki.

Nostele lautasille tai kulhoon ja revi päälle rucola-salaattia. Leikkaa juusto ohuiksi paloiksi ja nosta ne kevyesti salaatin päälle. Valuta päälle balsamicoa ja oliiviöljyä. Tarjoa bruschetan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.