Tomaattinen makaronisalaatti
Kun päivälliseltä jää yli makaroneja, valmista tämä helppo salaatti. Se sopii hyvin mausteisten makkaroiden, savukalan tai grillatun kanan kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl keitettyjä, kylmiä makaroneja
- 2 kypsää tomaattia
- ½ ruukku rucolaa
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja pippuria
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Laita makaronit kulhoon. Kuutioi tomaatit ja sekoita makaroneihin.
2. Sekoita öljy, viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Kääntele kastike makaroni-tomaattiseokseen persiljan kera.
3. Asettele rucolalehdet tarjoiluvadille, levitä salaatti niiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät