Amerikkalaiset ribsit
Keittämällä ribsit eli kylkiluut ennen paistamista saat niistä mehukkaat – ja samalla varmistat, että ne ehtivät paistua läpikypsiksi ennen kuin pinta palaa. Paista grillihiilloksella tai uunissa, siinä tapauksessa n. 30 minuuttia 180 asteessa.
Neljälle-kuudelle
- 1 ½ kg kylkipaistia
- 2 dl chilikastiketta
- ½ dl fariinisokeria
- 2 tl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl chilijauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna kevyesti suolattua vettä suuressa padassa, lisää kylkipaisti ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto ja keitä paistia n. 30 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Nosta puoliksi keitetty liha padasta ja anna jäähtyä.
3. Sekoita muut ainekset ja penslaa seoksella liha.
4. Grillaa hitaasti, kääntele usein kunnes liha on valmis.
5. Tarjoile grillattujen omenanpuolikkaiden kanssa. Sekoita myös salaatti punaisista pavuista, vihreästä paprikasta, salaattikiinankaalista ja tomaateista. Viimeistele vinaigrettella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku