Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Amerikkalaiset ribsit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittämällä ribsit eli kylkiluut ennen paistamista saat niistä mehukkaat – ja samalla varmistat, että ne ehtivät paistua läpikypsiksi ennen kuin pinta palaa. Paista grillihiilloksella tai uunissa, siinä tapauksessa n. 30 minuuttia 180 asteessa.

Neljälle-kuudelle

  • 1 ½ kg kylkipaistia
  • 2 dl chilikastiketta
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna kevyesti suolattua vettä suuressa padassa, lisää kylkipaisti ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto ja keitä paistia n. 30 minuuttia miedolla lämmöllä.

2. Nosta puoliksi keitetty liha padasta ja anna jäähtyä.

3. Sekoita muut ainekset ja penslaa seoksella liha.

4. Grillaa hitaasti, kääntele usein kunnes liha on valmis.

5. Tarjoile grillattujen omenanpuolikkaiden kanssa. Sekoita myös salaatti punaisista pavuista, vihreästä paprikasta, salaattikiinankaalista ja tomaateista. Viimeistele vinaigrettella.

Tuoreimmat aiheesta

Ribsit