Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keikauskakku appelsiinista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisversio tehdään omenista valurautapannussa. Tähän olemme valinneet sitrusmuunnelman ja paistamme sen isossa kakkuvuoassa.

Yksi kakku

  • 3 rkl voisulaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1-2 appelsiinia
  • 10 cocktailkirsikkaa
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl voita
  • 1 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 2 litran kakkuvuoka voisulalla. Ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle, niin että se sekoontuu voisulaan.

2. Kuori appelsiinit, leikkaa valkoinen kalvo pois tarkoin ja viipaloi hedelmät. Asettele viipaleet vuoan pohjalle ja cocktailkirsikat rakoihin.

3. Vatkaa munat ja sokeri. Kiehauta voi ja sokeri ja sekoita munavaahtoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 35-40 minuuttia. Keikauta kakku kumoon vadille ja tarjoile mieluiten vastapaistettuna.

Tuoreimmat aiheesta

Kakku