Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäkurpitsasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sekoita salaatti juuri ennen tarjoilua. Silloin pekoni pysyy rapeana, eikä kesäkurpitsa mehustu niin paljon kulhossa.

Ainekset

  • Neljälle

Salaatti

  • 400 g kesäkurpitsaa, pieninä kuutioina
  • 2 salottisipulia, hienonnettuina
  • 1 pkt pekonia, ohuina suikaleina
  • ½ sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
  • suolaa

Kastike

  • 1 dl rapsi- tai maissiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Suolaa kesäkurpitsakuutiot, anna niiden vetäytyä 15-20 minuuttia ja huuhtele sitten suola pois.

2. Paista pekonit ja sipulit.

3. Ryöppää sitruunankuorisuikaleet nopeasti. Sekoita kesäkurpitsa, pekoni ja sipuli vadilla.

4. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle sitruunankuorisuikaleet.

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsasalaatti