Kesäkurpitsasalaatti
Sekoita salaatti juuri ennen tarjoilua. Silloin pekoni pysyy rapeana, eikä kesäkurpitsa mehustu niin paljon kulhossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Salaatti
- 400 g kesäkurpitsaa, pieninä kuutioina
- 2 salottisipulia, hienonnettuina
- 1 pkt pekonia, ohuina suikaleina
- ½ sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
- suolaa
Kastike
- 1 dl rapsi- tai maissiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kesäkurpitsakuutiot, anna niiden vetäytyä 15-20 minuuttia ja huuhtele sitten suola pois.
2. Paista pekonit ja sipulit.
3. Ryöppää sitruunankuorisuikaleet nopeasti. Sekoita kesäkurpitsa, pekoni ja sipuli vadilla.
4. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle sitruunankuorisuikaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä