Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uuden sadon perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun uudet perunat ovat parhaimmillaan, niistä kannattaa nauttia. Jos haluat esivalmistella, niin anna perunoiden ja pekonit maustua kastikkeessa ja kääntele muut ainekset juuri ennen tarjoilua.

Kolmelle

  • 1 jäävuorisalaattikerä
  • 2 endiiviä
  • 8-10 pientä uutta perunaa
  • 1 paketti pekonikuutioita
  • n. 60 g saksanpähkinöitä
  • suikaloitu sitruunankuori

Kastike

  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl sitruunamehua

Valmistusohje

suolaa ja mustapippuria

1. Suikaloi salaatti ja yksi endiivi. Harjaa perunat kunnolla ja keitä ne kypsiksi. Rouhi pähkinät karkeasti. Paista pekonikuutiot rapeiksi ja valuta talouspaperilla.

2. Sekoita salaatti- ja endiivisuikaleet kulhossa. sekoita perunat ja pekonikuutiot keskenään ja laita salaattipedille. Ripottele pähkinärouhe ja ohuet sitruunankuorisuikaleet päälle. Pistele loput endiivinlehdet pystyyn kulhon reunoille.

3. Sekoita kastike ja valuta se salaatille.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti