Kananmaksa-kaprissalaatti
Kun paistat kananmaksaa, muista, ettet paista sitä liian kuivaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g kananmaksaa
- 1 rkl voita
- 1 hyppysellinen suolaa
- 1 hyppysellinen jauhettua valkopippuria
- 1 pkt pekonia
- erilaisia salaatinlehtiä
- 1 keltainen paprika
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- 2 rkl juustoraastetta
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Paista maksaa voissa n. 3 minuuttia, sen tulee olla vaaleanpunainen keskeltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi pekoni, laita suikaleet kylmään pannuun ja kuumenna. Paista rapeaksi ja valuta talouspaperilla.
3. Puhdista ja huuhtele salaatinlehdet, revi ne pienemmiksi ja laita salaattikulhoon. Suikaloi paprika ja lisää kulhoon, päällimmäiseksi asettelet maksaa ja pekonia. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä