Hovimestarin perunasalaatti
Perunasalaatti on yksi monista, maukkaista salaateista. Tämän tulee maustua kylmässä ennen tarjoilua, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen juhlia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g kuoriperunoita
- 1 punasipuli
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 pieni nippu persiljaa
- 1 rkl viinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi selleri ohuesti. Hienonna persilja.
2. Jäähdytä perunat niin että voit kuoria ja viipaloida ne. Sekoita 1 rkl viinietikkaa, hieman suolaa ja vastajauhettua valkopippuria, ja lisää lopuksi öljy.
3. Laita perunat, sipulit, sellerit ja persilja kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita varoen. Anna salaatin jäähtyä ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Tarjoile perinteisesti paahtopaistin kera tai jonkin muun keitetyn tai savustetun lihan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa