Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hovimestarin perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunasalaatti on yksi monista, maukkaista salaateista. Tämän tulee maustua kylmässä ennen tarjoilua, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen juhlia.

Neljälle

  • 500 g kuoriperunoita
  • 1 punasipuli
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi selleri ohuesti. Hienonna persilja.

2. Jäähdytä perunat niin että voit kuoria ja viipaloida ne. Sekoita 1 rkl viinietikkaa, hieman suolaa ja vastajauhettua valkopippuria, ja lisää lopuksi öljy.

3. Laita perunat, sipulit, sellerit ja persilja kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita varoen. Anna salaatin jäähtyä ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Tarjoile perinteisesti paahtopaistin kera tai jonkin muun keitetyn tai savustetun lihan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti