Appelsiinimansikat
Valmista tämä jälkiruoka kun mansikat ovat hienoimmillaan. Tarjoile jäätelön tai kerman tai pienten mantelipikkuleipien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 2 l mansikoita
- 2 appelsiinin kuori ja mehu
- ½ dl appelsiinilikööriä
- mantelilastuja
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Laita mansikat kulhoon. Suikaloi appelsiininkuori ja purista mehu.
2. Kaada 2 dl appelsiinimehua sekä likööri mansikoiden päälle. Laita jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.
3. Ryöppää appelsiininkuori nopeasti ja ripottele kuorta sekä manteleita mansikoille. Sihtaa päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku