Minuutin mansikkajäätelö
Mansikoita on hyvä pitää pakastimessa. Monitoimikoneen tai tehosekoittimen avulla teet esimerkiksi pikajäätelöä tarjottavaksi yllätysvieraille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g pakastettuja, sulattamattomia mansikoita
- 1 1/4 dl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Laita sulamattomat pakastemansikat mikseriin. Säästä muutama koristeeksi. Lisää mansikoiden joukkoon tomusokeri ja pyöritä 10-15 sekuntia, kunnes mansikat ovat murskaantuneet karkeasti ja edelleen jäisiä. Kaada sekaan kansiaukosta kerma ja anna koneen olla käynnissä 20-30 sekuntia korkeimmalla nopeudella. Ei liian kauan, vain sen aikaa, että ainekset sekoontuvat.
2. Tarjoile pikajäätelö heti, mielellään annoslaseihin lusikoituna. Koristele vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku