Minuutin mansikkajäätelö
Mansikoita on hyvä pitää pakastimessa. Monitoimikoneen tai tehosekoittimen avulla teet esimerkiksi pikajäätelöä tarjottavaksi yllätysvieraille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g pakastettuja, sulattamattomia mansikoita
- 1 1/4 dl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Laita sulamattomat pakastemansikat mikseriin. Säästä muutama koristeeksi. Lisää mansikoiden joukkoon tomusokeri ja pyöritä 10-15 sekuntia, kunnes mansikat ovat murskaantuneet karkeasti ja edelleen jäisiä. Kaada sekaan kansiaukosta kerma ja anna koneen olla käynnissä 20-30 sekuntia korkeimmalla nopeudella. Ei liian kauan, vain sen aikaa, että ainekset sekoontuvat.
2. Tarjoile pikajäätelö heti, mielellään annoslaseihin lusikoituna. Koristele vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi