Tuorehernekeitto
Kesän makeista vihreistä herneistä valmistuu hetkessä herkullinen keitto.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 litraa herneenpalkoja
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1,4 dl valkoviiniä
- 0,5 l kasvislientä
- tuoretta meiramia
Valmistusohje
Riivi herneet paloistaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljytilkassa hetki.
Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää keittoon herneet ja keitä muutama minuutti.
Mausta keitto tuoreella meiramilla ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla.
Resepti: Veera Rusanen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä