Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuorehernekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesän makeista vihreistä herneistä valmistuu hetkessä herkullinen keitto.

Ainekset

  • 2 litraa herneenpalkoja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1,4 dl valkoviiniä
  • 0,5 l kasvislientä
  • tuoretta meiramia

Valmistusohje

Riivi herneet paloistaan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia kattilassa öljytilkassa hetki.

Lisää valkoviini ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää keittoon herneet ja keitä muutama minuutti.

Mausta keitto tuoreella meiramilla ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla.

Resepti: Veera Rusanen

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto