Simpukkapasta

Niittyruoka tehdään mieluiten vastakorjatuista, tuoreista vihanneksista. Tämä on oikea varhaissatokeitto. Pasta keitossa tekee siitä ruokaisamman, ja lasten suosikin.

Neljälle

  • 1 dl margheritepastaa (pientä simpukkapastaa)
  • ½ kukkakaali
  • 3 pientä porkkanaa
  • 2 ryvässipulia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1,1 l kasvislientä
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä liemi. Pese ja viipaloi porkkanat, jaa kukkakaali kimpuiksi ja viipaloi sipulit.

2. Keitä kukkakaali, porkkana ja sipuli liemessä, lisää pasta. Keitä n. 8 minuuttia kunnes pasta ja vihannekset ovat pehmenneet.

3. Lisää kerma ja kuumenna kunnes ensimmäiset kuplat näkyvät, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi sokeriherneet ja lisää keittoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!