Simpukkapasta
Niittyruoka tehdään mieluiten vastakorjatuista, tuoreista vihanneksista. Tämä on oikea varhaissatokeitto. Pasta keitossa tekee siitä ruokaisamman, ja lasten suosikin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 dl margheritepastaa (pientä simpukkapastaa)
- ½ kukkakaali
- 3 pientä porkkanaa
- 2 ryvässipulia
- 100 g sokeriherneitä
- 1,1 l kasvislientä
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä liemi. Pese ja viipaloi porkkanat, jaa kukkakaali kimpuiksi ja viipaloi sipulit.
2. Keitä kukkakaali, porkkana ja sipuli liemessä, lisää pasta. Keitä n. 8 minuuttia kunnes pasta ja vihannekset ovat pehmenneet.
3. Lisää kerma ja kuumenna kunnes ensimmäiset kuplat näkyvät, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi sokeriherneet ja lisää keittoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa