Niittyruoka tehdään mieluiten vastakorjatuista, tuoreista vihanneksista. Tämä on oikea varhaissatokeitto. Pasta keitossa tekee siitä ruokaisamman, ja lasten suosikin.

Neljälle

  • 1 dl margheritepastaa (pientä simpukkapastaa)
  • ½ kukkakaali
  • 3 pientä porkkanaa
  • 2 ryvässipulia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1,1 l kasvislientä
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä liemi. Pese ja viipaloi porkkanat, jaa kukkakaali kimpuiksi ja viipaloi sipulit.

2. Keitä kukkakaali, porkkana ja sipuli liemessä, lisää pasta. Keitä n. 8 minuuttia kunnes pasta ja vihannekset ovat pehmenneet.

3. Lisää kerma ja kuumenna kunnes ensimmäiset kuplat näkyvät, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi sokeriherneet ja lisää keittoon.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkapasta