Punajuurikeitto
Herkullisen punajuurikeiton seurana maistuu smetana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- pala valkokaalia
- 1 porkkana
- 2 punajuurta
- 2 perunaa
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 8 dl kasvislientä
- 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- (suolaa)
- persiljaa
- smetanaa lisäkkeeksi
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Raasta kaali, porkkana, punajuuret ja perunat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
Kuullota raasteita öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Soseuta valmis keitto ja mausta hunajalla ja viinietikalla. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
Tarjoa halutessasi keiton kanssa smetanaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä