Tuorepastaa mausteisen vihanneskastikkeen kera
Kastike tekee tämän ruoan. Se sopii loistavasti kaikille pastalaaduille ja maistuu hyvin myös riisin kera. Tarjoile vastaraastetun parmesaanijuuston kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g tuorepastaa
- 1 keltasipuli
- 200 g pakasteherkkusieniä viipaleina
- 1 rkl neutraalia öljyä
- ½ munakoiso
- 1 paprika
- 125 g pakasteherneitä
- 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista, makeaa soijakastiketta)
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl kidesokeria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- tabascoa tai sambal oelekia
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja herkkusienisiivut öljyssä. Kuutioi munakoiso ja paprika ja lisää pannulle.
2. Sekoita soija, viinietikka, sokeri, tomaattipyree ja mausteet. Purista mukaan valkosipuli ja lisää vesi. Kaada kastike vihannesten päälle ja anna porista 5 minuuttia.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita herneet kastikkeeseen. Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanijuuston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä