Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuorepastaa mausteisen vihanneskastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kastike tekee tämän ruoan. Se sopii loistavasti kaikille pastalaaduille ja maistuu hyvin myös riisin kera. Tarjoile vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

Neljälle

  • 300 g tuorepastaa
  • 1 keltasipuli
  • 200 g pakasteherkkusieniä viipaleina
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ munakoiso
  • 1 paprika
  • 125 g pakasteherneitä
  • 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista, makeaa soijakastiketta)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl kidesokeria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • tabascoa tai sambal oelekia
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja herkkusienisiivut öljyssä. Kuutioi munakoiso ja paprika ja lisää pannulle.

2. Sekoita soija, viinietikka, sokeri, tomaattipyree ja mausteet. Purista mukaan valkosipuli ja lisää vesi. Kaada kastike vihannesten päälle ja anna porista 5 minuuttia.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita herneet kastikkeeseen. Tarjoile heti vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta