Kikhernepaella
Liemessä sahramin kera keitetystä riisistä tulee hyvä paellapohja. Tähän värikkääseen ruokalajiin kuuluu myös vihanneksia ja kikherneitä. Tarjoile maustetulla ranskankermalla. Jos olet pollovegetaristi, ruokalajia voi täydentää esimerkiksi grillatulla kananpojalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 2 dl pikariisiä
- ¼ g sahramia
- 1 kasvisliemikuutio
- 5 dl vettä
- 1 keltasipuli
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 purkki kikherneitä (400 g)
- 1 punainen paprika
- 200 g pakasteherneitä
- 8 kirsikkatomaattia
- suolaa
- pippuria
Tarjoiluun
- maustettua crème fraichea (ranskankermaa)
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja siivuta valkosipuli. Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää riisi, freesaa hetki ja kaada päälle vesi. Murenna mukaan liemikuutio ja lisää sahrami. Keittoaika riisipakkauksen ohjeen mukaan.
2. Hienonna paprika. Huuhtele kikherneet ja lisää ne keitettyyn riisiin, lisää myös paprika ja herneet. Anna olla liedellä niin että kaikki ainekset lämpenevät läpikotaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja asettele paellan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa