Kikhernepaella

Liemessä sahramin kera keitetystä riisistä tulee hyvä paellapohja. Tähän värikkääseen ruokalajiin kuuluu myös vihanneksia ja kikherneitä. Tarjoile maustetulla ranskankermalla. Jos olet pollovegetaristi, ruokalajia voi täydentää esimerkiksi grillatulla kananpojalla.

Neljälle

  • 2 dl pikariisiä
  • ¼ g sahramia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purkki kikherneitä (400 g)
  • 1 punainen paprika
  • 200 g pakasteherneitä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • suolaa
  • pippuria

Tarjoiluun

  • maustettua crème fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja siivuta valkosipuli. Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää riisi, freesaa hetki ja kaada päälle vesi. Murenna mukaan liemikuutio ja lisää sahrami. Keittoaika riisipakkauksen ohjeen mukaan.

2. Hienonna paprika. Huuhtele kikherneet ja lisää ne keitettyyn riisiin, lisää myös paprika ja herneet. Anna olla liedellä niin että kaikki ainekset lämpenevät läpikotaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi ja asettele paellan päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!