Urheilijanlimppu
Kun taikinassa on raejuustoa, leivästä tulee mehukasta. Kokonaiset vehnänjyvät ja grahamjauho tekevät leivästä karheaa ja terveellistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 1 dl kokonaisia vehnänjyviä
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 200 g raejuustoa
- 1 l grahamjauhoa
- n. 4 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Pane vehnänjyvät likoamaan 2 desiin haaleaa vettä muutama tunti ennen leipomista tai edellisenä päivänä. Valuta jyvät.
2. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää siihen muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Nostata 30 minuuttia. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahtia. Leivo kaksi leipää ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. anna nousta 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista juuri uunin keskitason alapuolella. Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjapuolia noin 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"