Gratinoitu boeuf Miroton ja pommes duchesse
Boeuf Mirotonin voit valmistaa ylijääneestä sunnuntaipaistista. Tässä se tarjoillaan uunissa gratinoituna yhdessä perunamuusin kera. Tämän ruoan voit hyvin valmistella etukäteen ja vain gratinoida juuri ennen tarjoilua.
Neljälle
- 500 g valmista häränpaistia viipaleina
- keltasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 dl vahvaa lihalientä
- ½ dl valkoviiniä
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ tl valkoviinietikkaa
- 1 dl juustoraastetta
Pommes duchesse (herttuatarperunat)
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kaada vesi pois, höyrytä perunoista liika vesi pois ja soseuta perunat. Vatkaa mukaan keltuaiset ja öljy ja sekoita tasaiseksi muusiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
2. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli voissa ja lisää lihaliemi ja viini. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla viinietikkatipalla. Näin pitkälle ruoan voi valmistella etukäteen.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele 4 uuninkestävää annosvuokaa. Pursota pommes duchessea vuokiin. Viipaloi häränpaistin ohuesti ja laita viipaleet vuokiin. Levitä päälle kastiketta ja juustoraastetta. Gratinoi uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka