Uunilenkki
Sami tekee torstain kunniaksi helppotekoisen ja herkullisen uunilenkin. Se maistuu monen eri lisukkeen kanssa. Kokeile uunilenkkiä esimerkiksi perunamuusin tai itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden kera.
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 1 pieni sipuli
- 2 tomaattia
- mustaleima emmentalia
- ketsuppia
- sinappia
Valmistusohje
Poista makkarasta kuoret ja leikkaa päälle veitsellä pitkä ura. Leikkaa tomaatti ja sipuli hakkeeksi ja täytä ura sillä.
Mausta sinapilla ja ketsupilla ja asettele päällimmäiseksi runsaasti juustoa. Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto kuorruttanut sen.
Helppotekoinen ja herkullinen uunilenkki maistuu esimerkiksi itse tehtyjen ranskalaisten perunoiden tai perunamuusin kanssa. Ranskalaisten reseptin löydät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"