Gratinoitua joulumakkaraa ja piparjuurikastiketta
Joulumakkaran voi lämmittää liemessään ja tarjoilla maukkaiden lisukkeiden kanssa, tai sinappigratinoida sen ja syödä kylmän kastikkeen kera.
Neljälle
- 400 g joulumakkaraa
- 1 hapan omena
- 1 purjo
- 1 kananmuna
- 1 dl makeaa sinappia
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl juustoraastetta
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- 1 tl raastettua piparjuurta
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi makkara 3-4 cm paksuisiksi siivuiksi ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Huuhdo omena ja kuutioi se, huuhdo purjo ja suikaloi hienosti, ryöppää purjo muutama minuutti kevyesti suolatussa vedessä.
2. Levitä purjot makkaroiden päälle, laita päälle omenakuutiot. Sekoita kananmuna ja sinappi, levitä makkaroiden päälle. Sekoita korppujauhot ja juustoraaste, ripottele päällimmäiseksi.
3. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita samalla kermaviilikastikkeen ainekset. Tarjoile makkara keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku