Gratinoitua joulumakkaraa ja piparjuurikastiketta

Joulumakkaran voi lämmittää liemessään ja tarjoilla maukkaiden lisukkeiden kanssa, tai sinappigratinoida sen ja syödä kylmän kastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g joulumakkaraa
  • 1 hapan omena
  • 1 purjo
  • 1 kananmuna
  • 1 dl makeaa sinappia
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl juustoraastetta

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 1 tl raastettua piparjuurta
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi makkara 3-4 cm paksuisiksi siivuiksi ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Huuhdo omena ja kuutioi se, huuhdo purjo ja suikaloi hienosti, ryöppää purjo muutama minuutti kevyesti suolatussa vedessä.

2. Levitä purjot makkaroiden päälle, laita päälle omenakuutiot. Sekoita kananmuna ja sinappi, levitä makkaroiden päälle. Sekoita korppujauhot ja juustoraaste, ripottele päällimmäiseksi.

3. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita samalla kermaviilikastikkeen ainekset. Tarjoile makkara keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat