Juustogratinoitu makkara ja perunamuusi
Todellinen töiden-jälkeen-on-kova-nälkä-ateria, jossa kaikki on yhdessä ja samassa. Jos nälkään nääntyminen on lähellä, voit käyttää pussi-muussijauhetta, vaikka eihän se ole itsetehdyn veroista, joskus vain nopeus voittaa laadun. Tämä ei ole sitten laihdutusruokaa...
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 grillimakkaraa tai
- 4 palaa lenkkimakkaraa
- sinappia
- ketsuppia
- 1 purkki hapankaalia
- 3 dl juustoraastetta
- 1 persiljanoksa
Perunasose
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 20 g voita
- 3 1/3 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- ripaus muskottiraastetta
Valmistusohje
1. Perunasose: Kuori perunat, pieni ne ja keitä pehmeiksi. Muussaa perunat ja sekoita mukaan voi, suola ja pippuri. Lisää vähän kerrallaan kuumaa maitoa koko ajan vatkaten, kunnes muusi on kuohkeaa. Mausta halutessasi rippusella raastettua muskottipähkinää.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise makkarat pitkittäin. Lusikoi perunasose voideltuun uunivuokaan tai neljään annosvuokaan. Pane makkaranpuolikkaat muusin päälle ja niiden päälle sinappia ja ketsuppia. Jaa hapankaali päälle ja peitä lopuksi juustoraasteella.
3. Gratinoi uunissa 15 minuuttia tai kunnes ruoka on saanut kauniin värin pintaansa. Tarjoile heti. Nälkäiset älköön polttako suutaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"