Pasta valmistuu helposti myös uunissa. Makuja-kokki Veera Rusasen hurmaavaan ohjeeseen tulee muun muassa oliiveja, mozzarellaa, tomaattia ja tonnikalaa.

Ainekset

  • 400 g pastaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl chiliä
  • oliiviöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 1 tlk tonnikalaa öljyssä
  • 2 rkl tuoretta oreganoa
  • 1 mozzarella

Valmistusohje

Valmista kastike. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia ja chiliä pannulla oliiviöljytilkassa. Lisää tomaattimurska, sokeri ja hyppysellinen suolaa ja keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää oliivit, tonnikala ja oreganonlehdet ja sekoita.

Kaada pasta ja kastike uunivuokaan ja sekoita. Revi mozzarella nokareiksi ja asettele nokareet pastan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa kunnes mozzarella saa väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Tonnikalapasta