- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja kaurapasta. Lisää loppuvaiheessa joukkoon paloitellut parsat ja anna kiehua muutama minuutti, valuta.
- Kuori ja hienonna sipuli tai kevätsipuli. Puolita miniluumutomaatit.
- Kuumenna rypsiöljy. Kuullota hetki sipulia ja tomaatteja.
- Lisää joukkoon valutetut tonnikalapalat ja kääntele hetki.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna.
- Sekoita pasta ja parsat joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Mausta suolalla.
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat ja sekoita.
- Laita ainekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kaada päälle muna-maito. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa!
Makuja
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
MTV
Julkaistu 18.03.2022 11:47
Tonnikapalapasta on ihana ruoka, joka valmistuu helposti arkisista raaka-aineista. Kaurapasta on mukavan makuinen ja tonnikala maistuu yleensä lapsillekin. Mausteita voit lisätä oman makusi mukaan.
- Kokonaisvalmistusaika: 50 min
- Aktiivinen aika: 15 min
- Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 500 g kaurapastaa
- n. 400 g parsaa
- 1 sipuli tai 100 g kevätsipulia
- 100 g miniluumutomaatteja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 prk tonnikalapaloja öljyssä
- 200 g sulatejuustoa
- 8 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 100 g juustoraastetta
- suolaa maun mukaan