Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
Julkaistu
Tonnikapalapasta on ihana ruoka, joka valmistuu helposti arkisista raaka-aineista. Kaurapasta on mukavan makuinen ja tonnikala maistuu yleensä lapsillekin. Mausteita voit lisätä oman makusi mukaan.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 50min
- Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 500 g kaurapastaa
- n. 400 g parsaa
- 1 sipuli tai 100 g kevätsipulia
- 100 g miniluumutomaatteja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 prk tonnikalapaloja öljyssä
- 200 g sulatejuustoa
- 8 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 100 g juustoraastetta
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja kaurapasta. Lisää loppuvaiheessa joukkoon paloitellut parsat ja anna kiehua muutama minuutti, valuta.
- Kuori ja hienonna sipuli tai kevätsipuli. Puolita miniluumutomaatit.
- Kuumenna rypsiöljy. Kuullota hetki sipulia ja tomaatteja.
- Lisää joukkoon valutetut tonnikalapalat ja kääntele hetki.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna.
- Sekoita pasta ja parsat joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Mausta suolalla.
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat ja sekoita.
- Laita ainekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kaada päälle muna-maito. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa