Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa

tonnikala-parsapasta-2-220223_Z725066-large
MTV
Julkaistu 18.03.2022 11:47

MTV LIFESTYLE

Tonnikapalapasta on ihana ruoka, joka valmistuu helposti arkisista raaka-aineista. Kaurapasta on mukavan makuinen ja tonnikala maistuu yleensä lapsillekin. Mausteita voit lisätä oman makusi mukaan.

  • Kokonaisvalmistusaika: 50 min
  • Aktiivinen aika: 15 min
  • Annosmäärä: 4-6 annosta

Ainekset

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 500 g kaurapastaa
  • n. 400 g parsaa
  • 1 sipuli tai 100 g kevätsipulia
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 prk tonnikalapaloja öljyssä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 8 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja kaurapasta. Lisää loppuvaiheessa joukkoon paloitellut parsat ja anna kiehua muutama minuutti, valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli tai kevätsipuli. Puolita miniluumutomaatit.
  3. Kuumenna rypsiöljy. Kuullota hetki sipulia ja tomaatteja.
  4. Lisää joukkoon valutetut tonnikalapalat ja kääntele hetki.
  5. Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna.
  6. Sekoita pasta ja parsat joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Mausta suolalla.
  7. Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat ja sekoita.
  8. Laita ainekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kaada päälle muna-maito. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  9. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Tonnikalapasta