Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Välimerellinen tomaattipasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oliivit ja kaprikset antavat Kristan tomaattiselle pastalle ihanan tuulahduksen Välimeren maisemista.

4 annosta

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore punainen chili
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 900 g tomaatteja
  • 6 anjovisfileetä
  • 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
  • 1 1/2 rkl kapriksia
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • 300 g spaghettia

Valmistusohje

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Kuutioi (halutessasi kaltatut) tomaatit pieneksi joukkoon. Jatka paistamista viisi minuuttia.

Hienonna joukkoon anjovikset. Valuta oliivit ja kaprikset liemistään ja lisää joukkoon. Hauduta kannen alla vielä viisi minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon yrtit.

Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa vedessä, valuta ja kääntele tomaattikastikkeen joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapasta