Paistettua kanaa perunapedillä
Helppo ja yksinkertainen sekä edullinen ruoka arkeen ja vaikka pieneen illanistujaiseenkin. Tarjoilukin on mutkatonta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 broileri
- 1 kg perunoita
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Kurkkusalaatti
- 1 pitkä kurkku
- ½ punasipulia
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 1 tl ranskalaista sinappia
- ½ maustemittaa sokeria
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita viipaleet kylmään veteen. Leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista voissa nahkapuolelta paistinpannussa. Siirrä palat voideltuun univuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on kirkasta.
2. Kuivaa perunaviipaleet. Paista niitä öljyssä 15-20 minuuttia. Paista joko pannulla tai kahdessa erässä. Mausta puristetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Huuhdo kurkku, kuori sipuli ja leikkaa kumpikin suikaleiksi. Sekoita keskenään kermaviili, sinappi, sokeri ja suola ja lisää kurkku- ja sipulisuikaleet. Kasaa kaikki perunaviipaleet paistinpannuun, nosta niiden päälle kanapalat ja lusikoi päällimmäiseksi kurkkusalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku