Paistettua kanaa perunapedillä

Helppo ja yksinkertainen sekä edullinen ruoka arkeen ja vaikka pieneen illanistujaiseenkin. Tarjoilukin on mutkatonta.

Neljälle

  • 1 broileri
  • 1 kg perunoita
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Kurkkusalaatti

  • 1 pitkä kurkku
  • ½ punasipulia
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • ½ maustemittaa sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita viipaleet kylmään veteen. Leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista voissa nahkapuolelta paistinpannussa. Siirrä palat voideltuun univuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on kirkasta.

2. Kuivaa perunaviipaleet. Paista niitä öljyssä 15-20 minuuttia. Paista joko pannulla tai kahdessa erässä. Mausta puristetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

3. Huuhdo kurkku, kuori sipuli ja leikkaa kumpikin suikaleiksi. Sekoita keskenään kermaviili, sinappi, sokeri ja suola ja lisää kurkku- ja sipulisuikaleet. Kasaa kaikki perunaviipaleet paistinpannuun, nosta niiden päälle kanapalat ja lusikoi päällimmäiseksi kurkkusalaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.