Uuniperunat viherhomejuustolla

Maustetut uuniperunat voit tarjoilla lisukkeena linnun tai lihan kanssa, tai kasvispääruokana salaatin kera.

Neljälle

  • 4 isoa tai 8 pienempää uuniperunaa
  • 125 g viherhomejuustoa
  • ½ dl kermaa
  • raastettua muskottia
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Paista perunat kypsiksi mikrossa tai uunissa. Anna jäähtyä hieman.

3. Leikkaa pituussuuntaan pois kannet perunoista, koverra ulos osa sisuksesta.

4. Sekoita sisus sekä juusto, kerma ja keltuainen, mausta muskotilla.

5. Täytä perunat ja gratinoi 250 asteessa kunnes pinta on saanut väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!