Täytetyt paprikat
Loppukesästä paprikat ovat hienoimmillaan, silloin kannattaa täyttää niitä jollakin maukkaalla täytteellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 paprikaa
- 1 keltasipuli
- 500 g naudanjauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl keitettyä riisiä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl vettä
- 2 tl jauhettua kuminaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo paprikat ja leikkaa pois ohuet kannet, säästä ne. Poista siemenet ja ryöppää paprikoita n. 3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Voitele uuninkestävä vuoka.
2. Kuori ja hienonna sipulit, paista öljyssä. Paista jauheliha, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Lisää riisi, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Sekoita ja anna poreilla muutama minuutti.
3. Aseta paprikat vuokaan, täytä ne jauhelihaseoksella ja laita kannet takaisin päälle. Kypsennä uunissa 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka