Täytetyt paprikat

Loppukesästä paprikat ovat hienoimmillaan, silloin kannattaa täyttää niitä jollakin maukkaalla täytteellä.

Neljälle

  • 8 paprikaa
  • 1 keltasipuli
  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vettä
  • 2 tl jauhettua kuminaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo paprikat ja leikkaa pois ohuet kannet, säästä ne. Poista siemenet ja ryöppää paprikoita n. 3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Voitele uuninkestävä vuoka.

2. Kuori ja hienonna sipulit, paista öljyssä. Paista jauheliha, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Lisää riisi, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Sekoita ja anna poreilla muutama minuutti.

3. Aseta paprikat vuokaan, täytä ne jauhelihaseoksella ja laita kannet takaisin päälle. Kypsennä uunissa 30-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.