Uunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunat

Tähän ohjeeseen on valittu puna-ahventa, mutta mikä tahansa kiinteälihainen kala käy yhtä hyvin. Kala ja perunat valmistuvat kätevästi samaan aikaan uunissa.

4 annosta

  • 1 salottisipuli
  • 600 g puna-ahventa

Marinadi

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sitruunapippuria
  • 1 tl timjamia
  • ½ sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 4 isoa jauhoista perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pippuria

Kastike

  • 2 dl chilimaustettua ranskankermaa

Koristeluun

  • 1 porkkana
  • 1 paprika
  • 4 sitruunanlohkoa

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja silppua sipuli ja salottisipuli. Sekoita keskenään viini, sitruunamehu, sitruunapippuri, timjami, sipuli, suola ja pippuri. Pane kala uuninkestävään vuokaan ja lisää salottisipuli. Kaada päälle marinadi.

2. Perunat: Kuumenna uuni 275 asteeseen. Pese perunat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa niistä 2 cm paksuja viipaleita. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita valkosipulin joukkoon oliiviöljy ja mausta pippurilla. Voitele perunat valkosipuliöljyllä. Pane perunat uuniin ja laske lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Kypsennä kala uunissa samaan aikaan perunoiden kanssa.

3. Kuori ja viipaloi porkkana, kuutioi paprika. Kypsennä porkkanaa ja paprikaa hetki kiehuvassa vedessä. Aseta kala ja perunat tarjolle ja koristele porkkanalla ja paprikalla. Tarjoa lisänä maustettua ranskankermaa ja sitruunalohkoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.