Uunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunat
Tähän ohjeeseen on valittu puna-ahventa, mutta mikä tahansa kiinteälihainen kala käy yhtä hyvin. Kala ja perunat valmistuvat kätevästi samaan aikaan uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 salottisipuli
- 600 g puna-ahventa
Marinadi
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl sitruunapippuria
- 1 tl timjamia
- ½ sipuli
- suolaa ja pippuria
- 4 isoa jauhoista perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- pippuria
Kastike
- 2 dl chilimaustettua ranskankermaa
Koristeluun
- 1 porkkana
- 1 paprika
- 4 sitruunanlohkoa
Valmistusohje
1. Marinadi: Kuori ja silppua sipuli ja salottisipuli. Sekoita keskenään viini, sitruunamehu, sitruunapippuri, timjami, sipuli, suola ja pippuri. Pane kala uuninkestävään vuokaan ja lisää salottisipuli. Kaada päälle marinadi.
2. Perunat: Kuumenna uuni 275 asteeseen. Pese perunat puhtaiksi juuresharjalla ja leikkaa niistä 2 cm paksuja viipaleita. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita valkosipulin joukkoon oliiviöljy ja mausta pippurilla. Voitele perunat valkosipuliöljyllä. Pane perunat uuniin ja laske lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Kypsennä kala uunissa samaan aikaan perunoiden kanssa.
3. Kuori ja viipaloi porkkana, kuutioi paprika. Kypsennä porkkanaa ja paprikaa hetki kiehuvassa vedessä. Aseta kala ja perunat tarjolle ja koristele porkkanalla ja paprikalla. Tarjoa lisänä maustettua ranskankermaa ja sitruunalohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku