Kasvisgratiini vuohenjuustolla
Laita alkukesän tuoreita vihanneksia uunivuokaan ja kuumenna ne liemessä. Tämän ruokalajin voit myös valmistaa, jos sinulla on ylijääneitä, keitettyjä vihanneksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kukkakaali
- 2 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 kevätsipulia
- 4 dl kasvislientä
- 1 dl kermaa
- 100 g vuohenjuustoa
Tarjoiluun
- tuoreita basilikanlehtiä
- leipäkrutonkeja
Valmistusohje
1. Huuhtele kukkakaali ja jaa se kimpuiksi. Huuhdo porkkanat ja kevätsipulit ja viipaloi ne. Laita vihannekset kattilaan, kaada päälle liemi ja keitä lähes pehmeiksi, 8-10 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki kasvikset voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kaada liemi päälle. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vuohenjuusto vuokaan ja laita vuoka uunin keskitasolle, paista 15 minuuttia.
3. Ripottele päälle leipäkrutonkeja ennen tarjoilua, koristele basilikanlehdin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"