Kasvisgratiini vuohenjuustolla

Laita alkukesän tuoreita vihanneksia uunivuokaan ja kuumenna ne liemessä. Tämän ruokalajin voit myös valmistaa, jos sinulla on ylijääneitä, keitettyjä vihanneksia.

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 kevätsipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl kermaa
  • 100 g vuohenjuustoa

Tarjoiluun

  • tuoreita basilikanlehtiä
  • leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali ja jaa se kimpuiksi. Huuhdo porkkanat ja kevätsipulit ja viipaloi ne. Laita vihannekset kattilaan, kaada päälle liemi ja keitä lähes pehmeiksi, 8-10 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki kasvikset voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kaada liemi päälle. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vuohenjuusto vuokaan ja laita vuoka uunin keskitasolle, paista 15 minuuttia.

3. Ripottele päälle leipäkrutonkeja ennen tarjoilua, koristele basilikanlehdin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!