Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvisgratiini vuohenjuustolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laita alkukesän tuoreita vihanneksia uunivuokaan ja kuumenna ne liemessä. Tämän ruokalajin voit myös valmistaa, jos sinulla on ylijääneitä, keitettyjä vihanneksia.

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 kevätsipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl kermaa
  • 100 g vuohenjuustoa

Tarjoiluun

  • tuoreita basilikanlehtiä
  • leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali ja jaa se kimpuiksi. Huuhdo porkkanat ja kevätsipulit ja viipaloi ne. Laita vihannekset kattilaan, kaada päälle liemi ja keitä lähes pehmeiksi, 8-10 minuuttia. Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki kasvikset voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kaada liemi päälle. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vuohenjuusto vuokaan ja laita vuoka uunin keskitasolle, paista 15 minuuttia.

3. Ripottele päälle leipäkrutonkeja ennen tarjoilua, koristele basilikanlehdin.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini