Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linnan tähdet: turskaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 2 fileetä turskaa ruodottomana, nahka päällä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 kpl sitruunaa
  • 2 kpl limeä
  • suolaa, vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Mausta fileet huolellisesti suolalla sekä valkopippurilla.

2. Laita fileet päällekkäin ja rullaa tiukaksi kelmun sisään.

3. Laita rulla uunivuokaan jossa on hieman vettä. Kypsennä kala 60c uunissa n. 30 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

4. Leikkaa terävällä veitsellä rulla neljään osaan ja poista kelmut.

5. Laita laakea kasari kuumenemaan ja lisää valkoviini. Keitä kunnes jäljellä on puolet.

6. Lisää sitruunoiden ja limettien mehut kasariin. Voit myös laittaa itse hedelmät kasariin.

7. Mausta liemi voimakkaasti suolalla ja laita kalarullat hetkeksi liemeen kuumenemaan.

8. Tarjoile esim. Haudutettujen kasvisten ja paistettujen sienien kanssa.

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee