Linnan tähdet: turskaa

Ainekset

  • 2 fileetä turskaa ruodottomana, nahka päällä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 kpl sitruunaa
  • 2 kpl limeä
  • suolaa, vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Mausta fileet huolellisesti suolalla sekä valkopippurilla.

2. Laita fileet päällekkäin ja rullaa tiukaksi kelmun sisään.

3. Laita rulla uunivuokaan jossa on hieman vettä. Kypsennä kala 60c uunissa n. 30 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

4. Leikkaa terävällä veitsellä rulla neljään osaan ja poista kelmut.

5. Laita laakea kasari kuumenemaan ja lisää valkoviini. Keitä kunnes jäljellä on puolet.

6. Lisää sitruunoiden ja limettien mehut kasariin. Voit myös laittaa itse hedelmät kasariin.

7. Mausta liemi voimakkaasti suolalla ja laita kalarullat hetkeksi liemeen kuumenemaan.

8. Tarjoile esim. Haudutettujen kasvisten ja paistettujen sienien kanssa.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!