Uunissa paistettua haukea pinjansiementen kera
Kesäaikaan pyydystät ehkä pari pientä, hienoa haukea. Paista ne uunissa ihanaksi päivälliseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1-1 ½ kg haukea
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl japanilaista soijaa
- 2 rkl voita
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 rasia erilaisia salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suomusta ja perkaa kala, huuhtele ja kuivaa huolellisesti. Hiero kalan sisä- ja ulkopuolelle suolaa ja pippuria. Voitele uuninkestävä vuoka. Laita kala selkä ylöspäin vuokaan, taita mahaosat ulospäin. Leikkaa nahkaan muutamia viiltoja. Penslaa kala soijalla, höylää päälle ohuita voiviipaleita.
2. Laita vuoka uunin keskitasolle. Alenna lämpö 225 asteeseen. Valele kalaa paistinliemellä pari kertaa paistamisen aikana niin, että se saa kauniin värin. Paistoaika riippuu kalan paksuudesta – kun liha on valkeaa ja läpinäkymätöntä ja sisälämpötila on 60 astetta, kala on valmis.
3. Aseta kala salaattipedille, ripottele päälle pinjansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku