Kala-sitruspata
Tähän nopeasti valmistettavaan ateriaan voit käyttää tuoreita turska- tai kuhafileitä. Voit myös valmistaa sen pakastetusta, sulatetusta kalasta kuten hokista.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 600 g valkeaa kalafileetä
- 4 appelsiinia
- 1 keltasipuli
- 2 tl voita
- 2 dl kalalientä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kaikista appelsiineista n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne terävällä veitsellä niin, että saat pois kaiken valkoisen kuoresta. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoista lohkojen välistä. Tee tämä kulhon yllä, niin mehu ei valu hukkaan.
2. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi voissa. Kaada päälle kalaliemi sekä appelsiinimehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia.
3. Lisää kala ja kuumenna jälleen kiehuvaksi, anna hautua n. 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Asettele päälle appelsiinifileet. Jauha päälle mustapippuria myllystä, suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa