Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala-sitruspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän nopeasti valmistettavaan ateriaan voit käyttää tuoreita turska- tai kuhafileitä. Voit myös valmistaa sen pakastetusta, sulatetusta kalasta kuten hokista.

Neljälle

  • 600 g valkeaa kalafileetä
  • 4 appelsiinia
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl voita
  • 2 dl kalalientä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaikista appelsiineista n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne terävällä veitsellä niin, että saat pois kaiken valkoisen kuoresta. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoista lohkojen välistä. Tee tämä kulhon yllä, niin mehu ei valu hukkaan.

2. Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi voissa. Kaada päälle kalaliemi sekä appelsiinimehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia.

3. Lisää kala ja kuumenna jälleen kiehuvaksi, anna hautua n. 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Asettele päälle appelsiinifileet. Jauha päälle mustapippuria myllystä, suolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata