Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maukas mikrokala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä mikrossa valmistettava kalaherkku on kevyt, helppo valmistaa ja kaiken lisäksi todella maukas. Sitä paitsi se voittaa pikaruoat mennen tullen. Paras lopputulos syntyy valmistamalla mikrokalaa annos kerrallaan, joten tämä on yhden annoksen ohje.

1 annos

  • 200 g kalafileitä, esimerkiksi turskaa, kuhaa tai kampelaa
  • 2-3 rkl paseerattuja tomaatteja
  • 1 pala kesäkurpitsaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • riisiä tai keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat ja asettele viipaleet limittäin vuokaan tai suoraan lautaselle. Nosta kala kesäkurpitsaviipaleiden päälle ja peitä paseeratulla tomaatilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Tarkista että kala on kypsää, eli kauttaaltaan valkoista. Tarvittaessa jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoa kalan lisänä riisiä tai keitettyjä perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee