Maukas mikrokala

Tämä mikrossa valmistettava kalaherkku on kevyt, helppo valmistaa ja kaiken lisäksi todella maukas. Sitä paitsi se voittaa pikaruoat mennen tullen. Paras lopputulos syntyy valmistamalla mikrokalaa annos kerrallaan, joten tämä on yhden annoksen ohje.

1 annos

  • 200 g kalafileitä, esimerkiksi turskaa, kuhaa tai kampelaa
  • 2-3 rkl paseerattuja tomaatteja
  • 1 pala kesäkurpitsaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • riisiä tai keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat ja asettele viipaleet limittäin vuokaan tai suoraan lautaselle. Nosta kala kesäkurpitsaviipaleiden päälle ja peitä paseeratulla tomaatilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Tarkista että kala on kypsää, eli kauttaaltaan valkoista. Tarvittaessa jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoa kalan lisänä riisiä tai keitettyjä perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!