Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Portobelloa perunamuusilla ja pestolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Portobellon lakit tummuvat kun paistat ne, mutta niihin kehittyy ihana sienenmaku. Pesto, muusi ja pinjansiemenet ovat hyviä lisukkeita.

Neljälle

  • 4-8 portobelloa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • ½ dl pestoa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • tuoreita basilikanlehtiä

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita, jauhoista lajiketta
  • 2 rkl voita
  • 1-1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon. Muussaa perunat vielä pienemmäksi sähkövatkaimen avulla. Lisää voi ja niin paljon maitoa, että saat toivotun koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paista sienenlakit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

3. Tarjoile paistetut portobellolakit perunamuusin, peston ja paahdettujen pinjansiementen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi