Portobelloa perunamuusilla ja pestolla
Portobellon lakit tummuvat kun paistat ne, mutta niihin kehittyy ihana sienenmaku. Pesto, muusi ja pinjansiemenet ovat hyviä lisukkeita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4-8 portobelloa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- ½ dl pestoa
- 2 rkl pinjansiemeniä
- tuoreita basilikanlehtiä
Perunamuusi
- 1 kg perunoita, jauhoista lajiketta
- 2 rkl voita
- 1-1 ½ dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon. Muussaa perunat vielä pienemmäksi sähkövatkaimen avulla. Lisää voi ja niin paljon maitoa, että saat toivotun koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paista sienenlakit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
3. Tarjoile paistetut portobellolakit perunamuusin, peston ja paahdettujen pinjansiementen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku