Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maurilainen kesäkurpitsasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raaka-aineet

  • 500 g pieniä kesäkurpitsoja
  • noin 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • noin 1 dl pinjansiemeniä
  • noin 1 dl rusinoita
  • 3 rkl silputtuja, tuoreita mintunlehtiä
  • noin 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa. Lisää halkaistu valkosipulinkynsi antamaan makua öljyyn. Anna puolikkaiden kypsyä, kunnes ovat kullankeltaisia, heitä ne sen jälkeen pois. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kypsennä sekoittaen, kunnes viipaleet ovat nipin napin pehmentyneet. Siirrä se heti pannusta suureen tarjoilukulhoon.

Lisää pinjansiemenet, rusinat, minttu, sitruunamehu sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä, sitruunamehua ja mausteita. Anna salaatin jäähtyä ja säilytä kylmässä.

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsasalaatti