Vaahtokarkkien eli marshmallowien taikina valmistuu helpoiten tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarvitset myös talouslämpömittarin.

40 kpl

  • 2 ½ rkl liivatejauhetta
  • 1 dl kylmää vettä
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • 1 pieni prk maraschinokirsikoita
  • tomusokeria vuokaan

Valmistusohje

1. Sekoita liivatejauhe ja kylmä vesi monitoimikoneen kulhossa ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita sillä aikaa kattilassa sokeri, siirappi, suola ja loput vedestä kattilassa. Sulata miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut.

2. Kuumenna nyt kovalla lämmöllä ja keitä seosta sekoittamatta kunnes lämpömittari näyttää 130 astetta. Ota kattila silloin heti liedeltä. Laita monitoimikone käyntiin matalimmalla nopeudella ja lisää sokeriseos varovaisesti liivateseokseen. Käytä sitten konetta korkeammalla nopeudella ja vatkaa seos paksuksi ja valkoiseksi, tähän menee n. 15 minuuttia.

3. Halkaise sillä aikaa vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Hienonna kirsikat ja pähkinät. Lisää taikinaan. Ripottele vuoan pohjalle tomusokeria. Kaada vaahtokarkkitaikina vuokaan ja ripottele päälle tomusokeria. Anna seistä yön yli kuivumassa. Paloittele annospaloiksi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset