Vaahtokarkit
Vaahtokarkkien eli marshmallowien taikina valmistuu helpoiten tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarvitset myös talouslämpömittarin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
40 kpl
- 2 ½ rkl liivatejauhetta
- 1 dl kylmää vettä
- 3 dl kidesokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- ½ dl saksanpähkinöitä
- 1 pieni prk maraschinokirsikoita
- tomusokeria vuokaan
Valmistusohje
1. Sekoita liivatejauhe ja kylmä vesi monitoimikoneen kulhossa ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita sillä aikaa kattilassa sokeri, siirappi, suola ja loput vedestä kattilassa. Sulata miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut.
2. Kuumenna nyt kovalla lämmöllä ja keitä seosta sekoittamatta kunnes lämpömittari näyttää 130 astetta. Ota kattila silloin heti liedeltä. Laita monitoimikone käyntiin matalimmalla nopeudella ja lisää sokeriseos varovaisesti liivateseokseen. Käytä sitten konetta korkeammalla nopeudella ja vatkaa seos paksuksi ja valkoiseksi, tähän menee n. 15 minuuttia.
3. Halkaise sillä aikaa vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Hienonna kirsikat ja pähkinät. Lisää taikinaan. Ripottele vuoan pohjalle tomusokeria. Kaada vaahtokarkkitaikina vuokaan ja ripottele päälle tomusokeria. Anna seistä yön yli kuivumassa. Paloittele annospaloiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi