Vaahtokarkit
Vaahtokarkkien eli marshmallowien taikina valmistuu helpoiten tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Tarvitset myös talouslämpömittarin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
40 kpl
- 2 ½ rkl liivatejauhetta
- 1 dl kylmää vettä
- 3 dl kidesokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- ½ dl saksanpähkinöitä
- 1 pieni prk maraschinokirsikoita
- tomusokeria vuokaan
Valmistusohje
1. Sekoita liivatejauhe ja kylmä vesi monitoimikoneen kulhossa ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Sekoita sillä aikaa kattilassa sokeri, siirappi, suola ja loput vedestä kattilassa. Sulata miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut.
2. Kuumenna nyt kovalla lämmöllä ja keitä seosta sekoittamatta kunnes lämpömittari näyttää 130 astetta. Ota kattila silloin heti liedeltä. Laita monitoimikone käyntiin matalimmalla nopeudella ja lisää sokeriseos varovaisesti liivateseokseen. Käytä sitten konetta korkeammalla nopeudella ja vatkaa seos paksuksi ja valkoiseksi, tähän menee n. 15 minuuttia.
3. Halkaise sillä aikaa vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Hienonna kirsikat ja pähkinät. Lisää taikinaan. Ripottele vuoan pohjalle tomusokeria. Kaada vaahtokarkkitaikina vuokaan ja ripottele päälle tomusokeria. Anna seistä yön yli kuivumassa. Paloittele annospaloiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku