Sitruunapai

Raikas sitruunapiirakka maistuu kahvipöydässä tai jälkiruokana. Valmis piirakka koristellaan kauniiksi tomusokerilla.

Ainekset

  • 6 annosta

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ sokeria
  • 150 g voita
  • 2 rkl Limmi-sitruunamehua
  • tomusokeria koristeluun

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 kanamunankeltuaista
  • 1 rkl Limmi-sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Valmista taikina: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhot ja sokeri hyvin kulhossa. Lisää kulhoon voi, keltuaiset, ripaus suolaa ja 1 rkl sitruunamehua ja sekoita hyvin. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin viilenemään.

Valmista täyte: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sitruunamehu ja hieman pehmennyt voi vai sekoita.

Vuoraa voilla sivelty piirakkavuoka jääkaapista otetulla taikinalla ja kaada sen jälkeen täyte piirakkapohjan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia. Anna piirakan jäähyä. Koristele tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.