Perinteiset nekut
Jouluna on lupa herkutella ja nekut ovat herkkusuiden perinteinen suosikki. Ohjetta ei kannata valmistaa kaksinkertaisena. Jos nekkuja tarvitaan paljon, valmista ne mieluummin kahdessa erässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
50 nekkua
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 1½ dl mantelirouhetta
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi reilun kokoisessa kattilassa. Kiehuta ja sekoita pohjaa myöten niin, ettei nekkumassa pala pohjaan. Ota kattilan viereen lasillinen jääkylmää vettä, jotta voit kokeilla, onko nekkumassa valmista.
2. Pudota 8-10 minuutin kuluttua veteen pisara nekkumassa, odota 10 sekuntia, nosta pallo vedestä ja tarkista sen koostumus. Toista koe, kunnes jäähtyneen pisaran koostumus on sopiva. Yleensä nekkumassaa on keitettävä 15-25 minuuttia. Kun massa on valmista, keskeytä keittäminen, lisää mantelirouhe ja voi ja sekoita huolellisesti.
3. Lusikoi lämmin massa välittömästi pieniin paperivuokiin. Vinkki: Voit valmistaa nekkumassan myös mikroaaltouunissa. Kaada kerma, sokeri j siirappi mikron kestävään kulhoon. Sekoita huolellisesti. Kuumenna täydellä teholla 5-6 minuuttia, valvo kuumentamista ja keskeytä, jos massa alkaa kuohua yli. Sekoita ja pane kulho takaisin uuniin. Jatka kuumentamista 3/4-teholla, kunnes massan koostumus on sopiva. Tee nekkukoe. Sekoita valmiin massan joukkoon voi ja mantelirouhe ja annostele vuokiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku