Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vadelma-herukkahillo

Julkaistu 12.08.2014 08:45

Hellapoliisin kesäinen ja raikas hillo maistuu vaikkapa lettujen seurana.

Ainekset

  • 300 g vadelmia
  • 200 g punaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1/2 pkt (= 160 g) Hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä

Valmistusohje

Putsaa herukat ja vadelmat ja laita ne kattilaan.

Laita joukkoon tilkka vettä. Kiehauta, kunnes muodostuu vesihöyryä

Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan hämmentäen. Mausta vaniljasokerilla tai rouhitulla vaniljalla.

Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Mikäli pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.

Laita hillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi.

Nauti lettujen tai leivonnaisten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Hillot